Nyheter

Facebook ökar de lokala nyheterna

För dem som använder Facebook regelbundet så är det inget nytt med ständiga inslag av olika nyheter. Det kan handla om allt från Trumps senaste uttalanden till rapporter om nyligen upptäckta utomjordingar till ekonomiska nyheter och som användare är det ibland svårt att sålla bland alla olika rubriker. Mark Zuckerberg, Facebooks ägare, har nu sagt att han vill öka på Facebooks lokalnyheter efter att han rest runt till olika städer i USA och talat med användare som uttryckt denna önskan.

Det finns ett antal fördelar med att introducera lokalnyheter till större utsträckning, förklarar Zuckerberg, då det dels är något som av förklarliga skäl berör läsarna mer men också får dem att bli mer engagerade i sina samhällen. Om man läser om en lokal förening som kämpar för miljön är det mer troligt att man går med i den än om man läser om vad internationella miljöorganisationer sysslar med, och lokala evenemang som konserter och demonstrationer kommer att få ökat deltagande.

Lokala tidningar kommer att kunna samarbeta med Facebook och med detta främjas både de och deras läsare och man hoppas på mycket positiva resultat i den närmaste framtiden. Så räkna med fler lokalnyheter under de kommande åren!

ashe