Nyheter

Göra nyheter via sociala kanaler

Sedan TV:n blev en naturlig del av de flesta hemmen har vi tittat på nyheter via video. Men tiden då vi passade tiderna för att inte missa en nyhetssändning är förbi. Numera vill vi kunna streama nyheter när vi själva har tid. Det betyder också att en helt ny marknad har öppnat sig. Nu är det inte bara de etablerade nyhetskanalerna som sänder utan vem som helst kan starta en egen kanal. Dock är det ganska svårt att bli tagen seriöst om du startar som en lite mindre kanal.

Presentera er med en informationsfilm

Om du och de du jobbar med ska kunna göra nyheter på ett seriöst sätt är det viktigt att folk vet vilka som finns bakom och framför kameran. Därför är det en god idé att göra en välbalanserad och opartisk informationsfilm där ni enkelt förklarar för tittaren vilka ni är och vad denne kan förvänta sig av nyhetskanalen. Denna film kan ligga fastnålad på er sajt så den snabbt går att hitta för alla nya besökare. Om ni vill ha hjälp utifrån kan ni anlita ett företag som producerar själva informationsfilmen. De vet exakt vilka delar som är viktiga att tänka på för att ni ska nå ut med ert budskap och den information ni vill förmedla.

Välj en tydlig profil

Det finns redan en uppsjö av nyhetskanaler idag och det kan vara svårt att slå igenom som nykomling. Därför är det viktigt att ni har en tydlig profil och erbjuder marknaden något som ännu inte finns. Det kan till exempel vara en vinkel som ännu inte finns eller nyheter om ämnen som inte är så populära. Det måste finnas en anledning till varför människor ska välja att se nyheter på just er kanal. Precis som alltid när man startar ett företag bör det finnas en tydlig affärsplan om det ska fungera.

Ta betalt eller inte?

Något som ni också måste ta ställning till när ni ska påbörja er nyhetskanal är om ni ska ta betalt eller inte. Ni kommer lägga ner er tid och behöva pengar till utrustning. Om ni väljer att lägga upp allt material gratis är det möjligt att ni går back på ert projekt i början. Å andra sidan är det inte många som betalar för nyheter om de inte vet att de får något värde i det. Vissa väljer därför att lägga visst material bakom betalvägg och annat gratis. Här får ni överväga för- och nackdelar för att komma fram till vad som passar bäst för er.

ashe