Nyheter

Olika slags nyheter

Inom alla samhällsområden kommer det nyheter, både inom politik, men också sport och kläder. Hur viktiga nyheterna är beror på ämne och hur mycket de påverkar oss som individer. Många mindre nyheter, som att någon hjälpt en katt ner för ett träd gör oss mest glada, men påverkar inte mycket. Andra nyheter, om skatter och ekonomi, kan vara svåra att förstå, men påverkar alla.

Nyheter om samhälle

 

När vi hör ordet nyheter associerar vi det med nyheter som samhället, politik och omvärlden; som Rapport och Aktuellt. Sådana nyheter handlar om hur politiker styr olika länder, om klimatförändringarna, sjukvård och orättvisor. Många av frågorna är komplexa och det kan vara svårt att alltid kunna följa med och verkligen förstås vad det handlar om; särskilt om det ingår ekonomi eller juridik. Det finns också fördjupande nyhetsprogram på både tv, radio och podcast, för dem som vill lära sig mer. Många tidningar fokuserar på samhällsnyheter och skriver spaltmeter om vad som händer i vårt land och i omvärlden.

Mode och skönhet

Men det finns också nyheter inom mode och skönhet. Det finns många som tycker det är intressant att följa med i mode och letar på nätet efter vad som blir nästa stora trend. Om ett stort och populärt företag lanserar en produkt, som Victoria secret parfym, så blir många intresserade. Många företag gör en stor kampanj av sina produkter och använder stjärnor från Hollywood eller sportstjärnor som frontansikten. Det kommer ständigt ut nyheter inom mode och skönhet, och om det är ett ämne som intresserar dig bör du leta upp en bra blogg som samlar (nästan) allt åt dig.

När de stora klädföretagen laserar nya klädkollektioner, till exempel på cat walken i Paris, Milano eller New York, så ses det som viktiga nyheter av många. Deras klädkollektioner kommer sedan påverka vilka färger och former som våra egna kläder kommer att ha – oavsett om vi är intresserade eller inte. De klädföretag som tillverkar kläder i normal prisnivå tittar alltid på de dyrare märkena och tar efter – men i en mer modifierad tappning som passar en vardag på jobb eller skola.

För många är sportnyheterna nästan de viktigaste nyheterna, särskilt de som supportar ett fotbollslag och följer dem året om. På sätt och vis är sporten dagligen full av nyheter, då sport handlar om tävling. Genom att atleterna ständigt deltar i tävlingar så kommer det alltid fram något nytt. I sportnyheterna ingår också hur mycket de stora stjärnorna som Zlatan tjänar, eller om OS ska hållas i Sverige eller Spanien. Vid OS och fotbolls-VM blir de sportnyheterna en del av de vanliga nyheterna; viss sport påverkar hela samhället. Vid fotbolls-VM och OS är det ibland så att det vanliga samhället stannar av lite grann – alla vill följa med i hur det går i skidskyttet eller om Sverige kommer att göra mål.

ashe