Nyheter

Nyheter som underhållning

Många människor tycker att nyheter är både viktiga och spännande att följa, och det kommer därför knappast som en större överraskning att de även varit föremålet för ett antal filmer. Enligt den brittiska tidningen The Telegraph finns det ett antal bra filmer om journalister, tidningar och nyhets världen som man inte bör missa om man både är cineast och gillar nyheter.

  • Citizen Kane, 1941. Detta anses av många vara filmernas film och gjorde Orson Wells till en av världens mest respekterade regissörer och skådespelare. Filmen är löst baserad på den store tidningsmogulen William Randolph Hearst och vann Oscar för bästa scenario.
  • Presidentens Alla Män, 1976. Dustin Hoffman och Robert Redford spelar journalisterna som avslöjade den stora Watergate-skandalen och hela filmen fokuserar mycket på hur svårt och krävande det är för att journalistik skall gå rätt till.
  • The Paper, 1994. En film av Ron Howard som inte bara fokuserar på journalistens yrke utan dessutom på den stora personliga kostnad som arbetet kan ha då privatlivet ofta påverkas negativt.
  • Spotlight, 2015. En stark film om hur ett gäng journalister ger sig på den katolska kyrkan med syfte att avslöja den stora pedofil-härva som existerade i den amerikanska staden Boston.
ashe